Daikin Altherma: Japonská kvalita do poslednej skrutky


Tepelné čerpadlo Daikin Altherma poskytuje maximálny celoročný komfort, v jednom systéme nájdete vykurovanie aj chladenie priestoru a prípravu teplej pitnej vody. Zariadenia sú vhodné pre všetky klimatické oblasti, vydržia aj drsné zimné podmienky a poskytnú v miestnostiach v celom dome stabilné teploty.

Energeticky úsporná prevádzka

Tepelné čerpadlo Daikin Altherma typu vzduch-voda využíva trvalo udržateľný zdroj energie. V skutočnosti extrahuje teplo z vonkajšieho vzduchu. Systém pozostáva z uzatvoreného okruhu obsahujúceho chladivo. Termodynamický cyklus sa vytvára prostredníctvom vyparovania, kondenzácie, kompresie a expanzie. Tepelné čerpadlo „prečerpáva“ teplo z nízkej na vysokú úroveň teploty. Zvýšené teplo prechádza do systému distribúcie vody (podlahové vykurovanie, nízkoteplotné radiátory a/alebo ventilátorové konvektory pre nízkoteplotné vykurovacie systémy a vysokoteplotné radiátory pre vysokoteplotné vykurovacie systémy) v budove prostredníctvom tepelného výmenníka. V závislosti od modelu a podmienok dodáva tepelné čerpadlo Daikin Altherma typu vzduch-voda približne 3 kWh využiteľného tepla na každú kWh elektrickej energie, ktorú spotrebuje. To znamená, že približne 2/3 potrebného tepla je zadarmo!

Kopec výhod vďaka programu Stand By Me !!!

Prvou výhodou je bezplatné predĺženie záruky. Stačí ak zaregistrujete svoju jednotku na www.standbyme.daikin.sk a úplne zdarma získate predĺženie záruky na  5 rokov. Program "Stand By Me" vám automaticky ponúkneme pri kúpe tepelného čerpadla. Ušetrite a užívajte si jasné a transparentné záručné podmienky a komfort spoľahlivého partnera čo najdlhšie. Zariadenia Daikin sú vyrábané tak, aby bezchybne fungovali aj viac ako 10 rokov - ak sú pravidelne servisované. Zaistite si dlhotrvajúcu maximálnu efektívnosť zariadenia v kombinácii s vysokou energetickou účinnosťou pravidelným servisom vášho zariadenia. Každoročný profesionálny servis predĺži život tepelného čerpadla a umožní jeho optimálnu prevádzku. Viac informácií o programe nájdete na stránke www.standbyme.daikin.sk.

Hlavné výhody programu Stand By Me:

  • bezplatné predĺženie záruky
  • platí na prácu aj náhradné diely
  • začína okamžite po registrácii

Funkcie

Aplikácie

Inštalácia

Energetická trieda

Rôzne vykurovacie telesá

Vykurovanie priestoru

Ideálne riešenie pre novostavby,

nízkoenergetické domy, alebo

spolu s existujúcim kotlom




1 vnútorná jednotka

vykurovanie A++
Podlahové vykurovanie
Teplá pitná voda Nízkoteplotné radiátory
Chladenie1 vonkajšia jednotka


teplá voda až do A++
Fan-coil jednotky

Solárne pripojenie na

prípravu teplej pitnej vody 

Konvektor tepelného čerpadla

Ako fungujú tepelné čerpadlá

V závislosti od modelu a podmienok dodáva tepelné čerpadlo Daikin Altherma až do 4 kWh využiteľného tepla na každú kWh elektrickej energie, ktorú spotrebuje. To znamená, že až tri štvrtiny tepla sú zadarmo. V krátkom videu vám ukážeme, ako tepelné čerpadlá fungujú:

Zdroj: altherma.sk, daikin.sk